Q&A met hulpverleners live interview in de studio met een QR-code

Voor een groep studenten van de opleiding Eventmanagement aan de Hanzehogeschool Groningen hebben wij geholpen met het realiseren van een livestream op Facebook. Deze livestream is opgezet als onderdeel van de opleiding en heeft als doel om een goed doel te ondersteunen. Het doel van de livestream was om geweld tegen hulpverleners te verminderen, dit is gedaan door verschillende interviews met hulpverleners en door het interactief stellen en beantwoorden van vragen. De organisaties die met deze livestream zijn gesteund zijn conACTION en sport4connect.

Deze interviews en vragenronde zijn afgewisseld met een dansworkshop waarbij de kijkers lekker konden mee dansen op de muziek. Voor deze muziek is een audio installatie geplaatst in de studio en is de instructeur voorzien van een draadloze microfoon voor het geven van instructies.

Voor deze livestream is gebruik gemaakt van meerdere camera’s om zo alle personen optimaal in beeld te brengen. Daarnaast is ook een camera gebruikt voor een totaalshot en is een extra computer gebruikt als input voor beeldmateriaal en muziek, hiermee is onder andere een countdown getoond voorafgaand aan de live uitzending en zijn de namen van personen over het beeld getoond. Alle sprekers zijn voorzien van een draadloze microfoon voor optimale audiokwaliteit in combinatie met bewegingsvrijheid. In de studio is gebruik gemaakt van extra verlichting om zo de sfeer te verhogen en de energie uit de studio beter over te brengen op de kijkers.

Bekijk de fotogalerij hieronder voor een indruk.

https://www.facebook.com/pages/category/Event/Conaction-Groningen-114127003579700/

Comments are closed