Goede kwaliteit content begint bij een goed idee en een professionele opname studio. Voor die studio ben je hier op de juiste plaats! Gelegen op een zeer goed bereikbare locatie en met professionele apparatuur voor video’s of livestreams is de studio van Techgroep in Groningen misschien wel de perfecte plaats voor jouw nieuwe video.

interviews, promotievideo’s, Q&A, bedrijfsvideo’s, instructievideo’s, green screen opnames en nog veel meer, het is allemaal mogelijk, en dankzij onze nieuwe videostudio voor zeer scherpe prijzen.

Mogelijkheden video studio

De studio is standaard voorzien van een witte muur met een houten vloer en heeft aan de zijkant een raam met grote vensterbank waar leuke decoratie in geplaatst kan worden. De bruikbare ruimte is ongeveer 5 bij 6 meter en bied voldoende ruimte om deze ruimte naar wens in te richten. Afhankelijk van de wensen kan de opnamestudio worden ingericht met decorstukken zoals stoelen, tafels, planten en andere decoratie. Het is ook mogelijk om hier zelf materiaal voor mee te brengen.

In plaats van het opbouwen van een decor kan er ook gebruik worden gemaakt van het zogenaamde greenscreen, dit is een groen doek dat kan worden vervangen door een digitale achtergrond, hierdoor kan de achtergrond eenvoudig worden aangepast of zelf (live) video’s tonen waardoor u opeens midden in het bos of een grote stad staat.

Voor de opnames maken wij gebruik van 1 tot maximaal 6 videocamera’s in combinatie met een schakelcomputer om de beelden af te wisselen en zo alles duidelijk in beeld te brengen. Het is ook mogelijk om één of meerdere laptops of andere apparaten aan te sluiten en deze toe te voegen aan de opname of livestream. Via de computer kunnen wij ook extra personen toevoegen via bijvoorbeeld zoom, teams, skype of een andere online video-dienst en deze in de video tonen, hierdoor hoeft niet iedereen fysiek aanwezig te zijn.

Opnames kunnen na afloop bewerkt worden tot een strak en krachtig geheel. Tijdens deze bewerking is het ook mogelijk om bijvoorbeeld grafische elementen toe te voegen zoals logo’s, naambalkjes en andere video’s. Ook bij een livestream is het mogelijk om live deze elementen over de video’s heen te plaatsen of om bijvoorbeeld tekst over de beelden te projecteren.

Professionele apparatuur

De opnamestudio is standaard voorzien van professionele camera’s van Sony, Panasonic en Black Magic Design, audio van onder andere Allen & Heath, Røde en Sennheiser. Voor het schakelen van beelden gebruiken wij Black Magic Design en Roland video apparatuur in combinatie met krachtige computers en een iMac voor het live toevoegen van grafische elementen zoals naambalkjes, logo’s, tekst of video’s.

Omdat veel apparatuur al op de juiste plaatst staat en is ingesteld is het eenvoudig om hoge kwaliteit content te creëren. Opnames zijn mogelijk in Full-HD en 4K kwaliteit en kunnen los worden opgenomen of direct worden geschakeld door middel van een video-regie set. Na de opname geven wij de beelden mee op een USB-stick, uploaden deze of plaatsen het direct op een online platform. Daarnaast is het ook mogelijk om direct live te streamen naar bijvoorbeeld YouTube, Facebook of andere online platformen in Full-HD.

Om de audio net zo strak op te nemen als de video maken wij gebruik van een Allen & Heath SQ-5 digitaal mengpaneel in combinatie met draadloze microfoons (handhelds, dasspeld of headset) of vaste overhead microfoons. Audio kan ook los van video worden opgenomen tot maximaal 32 aparte kanalen.

Voor iedereen die wel een zijn tekst vergeet of het gewoon makkelijk vind om te lezen, hebben wij meerdere monitors met hierop tekst, meldingen en timers. Deze monitors kunnen ook worden doorgestuurd naar bijvoorbeeld een tablet of telefoon.

Goed bereikbare locatie

Onze opname studio bevindt zich op slechts een paar minuten afstand van de stad in Hoogkerk en is zeer goed te bereiken. Vanaf de A7 is het nog geen minuut rijden, parkeren is gratis op ons eigen parkeerterrein.

Ook met het OV is de locatie goed te bereiken, binnen 50 meter bevinden zich twee bushaltes en de transferium Hoogkerk is ongeveer 10 minuten lopen.

Voordelige tarieven

De studio is te huur per uur, per dagdeel of per dag. Dagdelen zijn van 8:00 tot 12:00, van 13:00 tot 17:00 en van 18:00 tot 22:00, in overleg kan hiervan worden afgeweken. Huur van de studio is inclusief camera’s, geluid, verlichting en één persoon. Bewerking van opnames is niet standaard inbegrepen.

  • 1e uur € 175,- daarna € 75,- per uur
  • 1 dagdeel € 400,-
  • 2 dagdelen € 700,-
  • hele dag € 1.000,-

Aanvullend kunnen wij op aanvraag nog vele extra’s leveren zoals:

  • Videobewerking
  • Extra personeel
  • Ontwerp van grafische elementen zoals naambalkjes
  • Opnames met een drone
  • Opnames op locatie

Impressie en voorbeelden

Vraag vrijblijvend een offerte aan